morojag keramik & design

Om

Jag heter Mascha Söderberg och det är jag som står bakom varumärket morojag; keramik & design

All keramik som finns i webbutiken tillverkas av mig hemma i min keramikverkstad i Olofstorp, i utkanten av Göteborg. Jag tillverkar allt bruksgods för hand i stengodslera som sedan bränns i 1200-1250 grader och som tål diskmaskin, mikro och daglig användning!

Leveranstiden är 21-30 dagar, eventuellt snabbare om varan finns färdig på hyllan. Om det är så att leveransen ska vara till ett speciellt datum så kontakta mig först och se om det är möjligt. Likaså vid beställning med speciellt färgval, namntryck etc. Jag packar alla beställningar så ordentligt jag kan. Men om det ändå skulle vara trasigt vid leverans så kontakta mig så gör vi en reklamation och sedan skickar jag nya varor.

Det går även bra att besöka mig i verkstan vid inköp eller bara titta runt och känna på min keramik, men hör av er innan så att jag är på plats. Det går bra att betala med swish, kort & kontant.

Varför just namnet morojag då?

Jag och min mor har alltid varit väldigt kreativa och älskat färg och form. Sedan jag var liten har det alltid varit något pyssel på gång hemma. Jag blev äldre och började på gymnasieprogrammet konst och formgivning med inriktning keramik. Vilket var fantastisk roligt. Samtidigt så fick min kära mor beskedet bröstcancer och blev sjukskriven. En dag fick jag med mig en påse med lera från skolan och gav den till henne och som genast föll för materialet. Sedan tog det inte lång tid förrän källaren var inredd med en keramikverkstad. Vi har sedan genom årens lopp skapat keramik , skrattat och svurit när det inte gått som förväntat. Ugnen har användes flitigt och beställningar började trilla in.  

Vi skapade först keramik som inte var så jätte lik till att vi en dag hade jobbat ihop oss till en gemensam stil. Till slut visste vi inte alltid vem som hade gjort vad när vi tömde ugnen. Då bestämde vi oss för att skapa ett varumärke till vår keramik, vilket då blev morojag. Min mor som förblev sjuk i sin cancer tillverkade i den mån hon orkade. Jag startade mitt företag och började sälja min keramik till återförsäljare och privata kunder. 

Olyckligt så lämnade min mor Lalla oss i stor saknad i mars 2014. Jag fortsätter såklart med att tillverka vår vackra keramik. Vad som är utmärkande är att jag använder virkade dukar och spets som kavlas in i leran för att framhäva ett mönster. Jag tillverkar främst bruksföremål såsom fat, koppar och skålar men även ljuslyktor och lampetter. Men den absolut eftertraktade produkten är pappershållaren som är helt unik och framtagen av mig och min mor. Keramiken har en klassisk design som passar i den moderna lägenheten som såväl på torpet.  

Följ morojag på:
www.facebook.com/morojag
www.instagram.com/morojag

Tack för att du hittar hit och kontakta mig gärna vid frågor eller funderingar.
Jag är godkänd för F-skatt och har org.nr 820703-4847

Vänligen Mascha Söderberg;
morojag keramik & design

Stjärnkullavägen 6
42470 Olofstorp

mascha@morojag.se
Telefon: 070-5469312