morojag keramik

Historien bakom morojag

Jag och min mor har alltid varit väldigt kreativa och älskat färg och form. Sedan jag var liten har det alltid varit något pyssel på gång hemma. Jag blev äldre och började på gymnasieprogrammet konst och formgivning med inriktning keramik. Vilket var fantastisk roligt. Samtidigt så fick min kära mor beskedet bröstcancer och blev sjukskriven. En dag fick jag med mig en påse med lera från skolan och gav den till henne och som genast föll för materialet. Sedan tog det inte lång tid förrän källaren var inredd med en keramikverkstad. Vi har sedan genom årens lopp skapat keramik , skrattat och svurit när det inte gått som förväntat och ugnen användes flitigt och beställningarna började trilla in.

 

Vi skapade först keramik som inte var så jätte lik till att vi en dag hade jobbat ihop oss till en gemensam stil. Till slut visste vi inte alltid vem som hade gjort vad när vi tömde ugnen. Då bestämde vi oss för att skapa ett varumärke till vår keramik, vilket då blev morojag. Min mor som förblev sjuk i sin cancer tillverkade i den mån hon orkade. Jag startade mitt företag och började sälja min keramik till återförsäljare och privata kunder. Olyckligt så lämnade min mor Lalla oss i stor saknad i mars 2014. 

Nu och framöver

I maj 2021 tar jag examen efter 3,5 års studier på förskollärarprogrammet. Efter mycket om och men så har jag bestämt mig för att ta en paus från keramikverkstan och fokusera på arbeta som förskollärare efter examen. I många år har jag kombinerat mitt skapande och företagande med andra arbeten, studier och föräldrarledighet men nu kommer en ny tid i livet och det ser jag fram emot med glädje. Jag kommer dock inte lägga det helt åt sidan, men då på en mer hobbynivå. Sedan får vi se vad som händer i framtiden...